Toggle Navigation

 

Ljute palačinke

Materija koja daje ljutinu paprici naziva se kapsaicin i odličan je antiseptik.

Priprema

Umutiti testo za palačinke i ispeći oko 15 komada.

Izdinstati iseckan crveni luk, dodati iseckanu papriku i papričicu, mleveno meso, začiniti, preliti sokom od paradajza i ukuvati mesni fil. U prohlađen fil dodati kukuruz i pasulj, promešati i filovati palačinke.

Urolati palačinke, poređati ih u tepsiju, posuti rendanim trapistom i preliti pavlakom za kuvanje.

Ljute palačinke zapeći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200°C.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 400 g

Energetska vrednost porcije - 590 kcal

Belančevine - 26 g

Belančevine (%) - 18 %

Masti - 15 g

Masti (%) - 22 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 112 mg

Ugljeni hidrati - 89 g

Ugljeni hidrati (%) - 60 %

Natrijum - 578 mg

Vlakna - 6 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 200 g

Energetska vrednost porcije - 295 kcal

Belančevine - 13 g

Belančevine (%) - 9 %

Masti - 7.5 g

Masti (%) - 11 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 56 mg

Ugljeni hidrati - 44.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 30 %

Natrijum - 289 mg

Vlakna - 3 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • palačinke
    • 400 g pšeničnog brašna
    • 2 kašike ulja
    • soli
    • šećera
    • 500 ml mineralne vode
    • 2 jajeta
    • biber
    • 500 ml mineralne vode
  • Nadev:
    • 300 g mlevenog mešanog mesa
    • 200 g crvenog pasulja
    • 200 g kukuruza šećerca
    • 150 g crvenog luka
    • 1 ljuta papričica
    • 2 jajeta
    • 150 g crvene paprike
    • 50 g trapista
    • 100 ml pavlake za kuvanje
    • 250 ml soka od paradajza
    • so,