Toggle Navigation

 

Pastirski krompir

Jednostavno, ukusno jelo koje je najbolje pripremati u zemljanom sudu.

Priprema

Krompir očistiti i skuvati. U tiganj staviti iseckan crni luk, meso, začine i malo vode. Dinstati dok ne ispari sva tečnost. Skuvan krompir procediti, izmiksirati, dodati puter, muskatni oraščić i mleko. Meso rasporediti u nauljenu tepsiju, prekriti pireom, posuti rendanim kačkavaljem i zapeći u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 20 minuta.

recept by Boško

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 350 g

Energetska vrednost porcije - 385 kcal

Natrijum - 467 mg

Masti - 14 g

Masti (%) - 33 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 98 mg

Belančevine - 37 g

Belančevine (%) - 38 %

Ugljeni hidrati - 27 g

Ugljeni hidrati (%) - 28 %

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 175 g

Energetska vrednost porcije - 192.5 kcal

Natrijum - 233.5 mg

Masti - 7 g

Masti (%) - 16.5 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 49 mg

Belančevine - 18.5 g

Belančevine (%) - 19 %

Ugljeni hidrati - 13.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 14 %

Vlakna - 2 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 1 kg krompira
    • muskatni oraščić
    • malo mleka
    • 20 g putera
    • 700 g mešanog mlevenog mesa
    • 1 kašika ulja
    • so
    • biber
    • 1 glavica crnog luka
    • 200 g kačkavalja