Toggle Navigation

 

Filovane rolnice

Kad mesu dodate kačkavalj, jaja i pršutu miriše na dobar ručak.

Plativoo
Priprema

Hleb potopimo u mleko i kad omekša istisnemo višak mleka i pomešamo sa mesom. Dodamo jedno jaje, crni luk sitno iseckan, mešavinu začina, iseckan peršunov list, so, biber. Sve dobro mešamo varjačom dok se smesa ne sjedini.

Nadev: Pršutu iseckamo na što sitnije kockice, a kačkavalj i jaja izrendamo. Dodamo pavlaku i promešamo sastojke.

Uzimamo po malo smese od mlevenog mesa i formiramo loptice. Parče papira za pečenje poprskamo uljem. Na papir stavimo jednu lopticu od mlevenog mesa, raširimo je rukama, na sredinu stavimo malo nadeva i pomoću papira uvijemo u rolnicu. Na isti način pripremimo sve rolnice.

U posebnom sudu umutimo dva jaja. Rolnice uvaljamo u brašno, umućena jaja i prezlu. Pržimo u tiganju na zagrejanom ulju. Ispržene rolnice stavljamo na tanjir obložen salvetom da upije višak ulja.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

6

Autor:

stanalex9999

Sastojci

    • 500 g mlevenog mesa
    • 200 g prezle
    • 200 g brašna
    • 2 parceta hleba
    • 1 glavica crnog luka
    • 1 jaje
    • 1 kašika mešavine zacina
    • 150 ml mleka
    • 100 g kačkavalja
    • 2 skuvana jaja
    • 50 g pršute
    • 2 kašike kisele pavlake
    • nadev:
    • varivo od spanaća:
    • peršunov list
    • so
    • biber
    • brašno
    • 2 jajeta
    • prezla