Toggle Navigation

 

Gusta čorba od karfiola

Zdrava i ukusna čorba.

Plativoo
Priprema

Očistiti zelen, iseckati na kolutove i obariti u slanoj vodi (oko 1,5 l vode). Dodati karfiol iskidan na cvetiće, i  još malo kuvati dok ne omekša. Povrće propasirati i vratiti u vodu u kojoj se kuvalo. Posoliti, dodati dodatak za jelo. Napraviti zapršku od margarina i brašna i dodati u čorbu. Ostaviti da se kuva još oko 5 minuta, pa dodati umućenu pavlaku i žumance. U gotovu čorbu od karfiola dodati i muskatni oraščić po ukusu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

ukidaki

Sastojci

    • veza zeleni
    • 30 g margarina
    • 2 kašike brašna
    • muskatni oraščić
    • 1 žumance
    • so