Toggle Navigation

 

Pohovana piletina i povrće

Pre paniranja povrće prvo malo treba blanširati: karfiol i šampinjone pet minuta a brokoli dve minute. Zatim ga malo ohladiti i tek tada potapati u brašno i jaja ( a ako volite i u prezlu).

Priprema

Brokoli, šampinjone i karfiol kratko probariti u slanoj vodi i ostaviti da se ocedi i ohladi. Tikvice iseći na kolutove, meso na manje šnicle i sve posoliti i pobiberiti. Meso i povrće umakati prvo u brašno, a zatim u umućeno jaje i peći na vrelom ulju. Ocediti na papirnom ubrusu od masnoće. Servirati pohovano meso i povrće uz krišku limuna i sos od pavlake i majoneza. Uz jelo možete servirati i kupus salatu.

recept by Saška

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 480 g

Energetska vrednost porcije - 410 kcal

Natrijum - 343 mg

Masti - 20 g

Masti (%) - 43 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 231 mg

Belančevine - 40 g

Belančevine (%) - 38 %

Ugljeni hidrati - 19 g

Ugljeni hidrati (%) - 18 %

Vlakna - 6 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 240 g

Energetska vrednost porcije - 205 kcal

Natrijum - 171.5 mg

Masti - 10 g

Masti (%) - 21.5 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 115.5 mg

Belančevine - 20 g

Belančevine (%) - 19 %

Ugljeni hidrati - 9.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 9 %

Vlakna - 3 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 500 g pilećeg belog mesa
    • 100 g tikvica
    • 100 g karfiola
    • 100 g brokolija
    • 400 g šampinjona
    • so
    • biber
    • jaje
    • brašno
    • ulje
    • kupus salata