Toggle Navigation

 

Breskvice by Andrijana

Ukusne, slatke i kao prave

Plativoo
Priprema

U dublju posudu stavite jaja, šećer, mleko i ulje. Mutite mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, potom najvećom brzinom, zatim dodajte postepeno prosejano brašno pomešano sa praškom za pecivo i mutite dok ne dobijete ujednačeno testo. Izvadite iz činije i na blago pobrašnjenoj radnoj površini mesite ručno dok ne dobijete finu i glatku smesu koja se ne lepi za ruke, po potrebi dodajte još malo brašna. Tako pripremljeno testo pokrijte celofanom i ostavite da odstoji oko sat vremena da se testo odmori. U međuvremenu podmažite tepsiju i obložite je papirom za pečenje. Zagrejte rernu. Odstojalo testo premesite, oblikujte male kuglice i poslažite ih na tepsiju. Stavite da se peku. Izdubite donju stranu kuglica oštrim nožićem.

Krem: Mrvice od izdubljenih breskvica pomešajte sa džemom od kajsije i mlevenim orasima. Otopite maslac, dodajte šećer u prahu, mlevene orahe, mrvice i malo ruma. Izmešajte viljuškom tako da dobijete ujednačenu smesu. Eventualno dodajte malo vode. Podelite kuglice, pa pomoću kašičice napunite udubljenja u kuglicama i spajajte po dve, tako da dobijete breskvice. Koristite naizmenično jedan i drugi fili ili po želji samo jedan od njih. Pomešati vodu i ekstrat od maline ili jagode, umakati breskvice, malo prosušiti i uvaljati u kristal šećer.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 3 jaja
    • 200 ml ulja
    • 200 ml mleka
    • 300 g šećera
    • 1 kesica vanilin-šećera
    • 800 g pšeničnog brašna
    • 2 kašicice praška za pecivo
    • 20 g maslaca
    • malo ruma