Toggle Navigation

 

Jovanina pesak torta

Ova poslastica je jako ukusna, a pravi se veoma lako i brzo. Na dečjim rođendanima, bez obzira koliko je bilo još torti pored ove i da li su bile lepše ukrašene, deca su, kada vide presek ove torte uvek tražili baš tu. Savetujem Vam da probate i uverite se sami koliko je jednostavna za napraviti.

Plativoo
Priprema

U 1,5 l mleka zakuvati 5 pudinga od vanile i 9 kašika šećera. Kad se ohladi u to dodati 2 margarina umućena sa 300 g šećera u prahu. Fil podeliti na 3 dela. U prvi staviti 300 g mlevenog keksa, u drugi 300 g kokosa, a u treći 300 g mlevenih oraha. Tacnu posuti mlevenim keksom, na to staviti prvi fil, pa drugi, a zatim i treći fil. Na tortu staviiti šlag. Ostaviiti u frižideru da se ohladi.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Jovana68

Sastojci

    • 5 pudinga od vanile
    • 9 kašika šećera
    • 2 margarina (500 g)
    • 300 g šećera u prahu
    • 300 g mlevenog keksa
    • 300 g kokosa
    • 300 g mlevenih oraha
    • 2 šlaga