Toggle Navigation

 

Krompir paprikaš sa noklicama

Jednostavno i jeftino jelo.

Priprema

Na masti se proprži sitno iseckana glavica luka, doda se krompir isečen na kriške i sve zajedno se kratko proprži. Doda se aleva paprika, biber, so, lorber i sve se nalije vodom da krompir ogrezne Dok se krompir kuva, u dubokom tanjiru, umutite jaja viljuškom i dodajte dve kašike griza i brašna toliko da dobijete žitku smešu. Opet ne znam da vam kažem tačnu meru za ovo, jer količina brašna zavisi od veličine jaja. Ako preterate sa brašnom i testo bude tvrdo, možete slobodno doliti vode dok ne dobijete potrebnu gustinu, jer dodavanjem vode knedle će biti malo mekše. To je već sve stvar vašeg ukusa i prakse. Ako tečnost gde se kuva krompir previše ispari, tj.ako procenite da neće biti dovoljno za knedle, možete doliti vode po potrebi. Knedle vadite kašikom i kuvajte ih dok ne isplivaju sve na površinu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

45 min.

Autor:

cicans

Sastojci

    • 1 glavica luka
    • 1 kg krompira
    • 2 jajeta
    • kašika masti
    • 1 lovorov ribe list
    • so