Toggle Navigation

 

Letnji đuveč

Veoma ukusan.

Priprema

Na ulju propržiti sitno iseckan luk. Dodati neprestano mešajući, sledećim redom sastojke: grašak, krompir isečen na kocke, šargarepu isečenu na kocke, tikvice i plavi paradajz isečene na kocke, pirinač, papriku isečenu na kocke, usitnjen paradajz. Posoliti, promešati pa presuti u nauljenu tepsiju. Naliti toplom vodom, posuti začinom od povrća i alevom paprikom pa poklopljeno peći u rerni oko 90 minuta. Pred kraj pečenja skinuti poklopac da se đuveč zapeče. Služiti posuto sremušem.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

100 min.

Autor:

vlada nis

Sastojci

    • 2 glavice crnog luka
    • 1 dl ulja
    • 2 paradajza
    • 2 krompira
    • 2 paprike
    • 1 manji plavi paradajz
    • 150 g graška
    • 150 g pirinča
    • 2 kašicice zacina od povrca
    • 1 nkašicica aleve paprike