Toggle Navigation

 

Losos sa balzamikom

Ako mislite da je ovo jelo kiselo zbog sirćeta, nije. Balzamiko sirće kada se prokuva bude kiselkasto-slatkasto i odlično se slaže uz lososa.

Priprema

Tanko isečene filete lososa pecite u gril tiganju (ili nekom tiganju u kojem može da se peče bez masnoće) vrlo kratko po minut sa obe strane. Pečenje stvarno treba da bude veoma kratko da bi losos ostao roza. Kada ga okrenete, posolite i pobiberite sa ispečene strane. Pečene filete lososa izvadite na topli duboki tanjir, posolite još po potrebi, prelijte ih prokuvanim balzamikom i maslinovim uljem i poslužite uz prilog po želji. http://www.kuvarancije.com/recepti/meso-riba/item/267-losos-sa-balzamiko-sir%C4%87etom

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

cicans

Sastojci

    • so
    • biber
    • 3 kašike maslinovog ulja i
    • 3 kašike balzamiko sirćeta