Toggle Navigation

 

Skuša punjena pečurkama

Možete koristiti pečurke po želji.

Priprema

Očišćene i oprane skuše raseći sa donje strane, izvaditi kost i posoliti. Zagrejati 3 kašike ulja, spustiti sitno iseckan crni luk, pečurke isečene na listiće, peršun i pržiti dok pečurke ne omekšaju. U drugom sudu izmešati prezle, seckanu nanu, sir i so, dodati u posudu sa pečurkama i promešati. Ovom mešavinom puniti skuše i učvrstiti ih koncem. Preostalim uljem nauljiti vatrostalnu posudu, staviti punjene skuše i peći 15 minuta na 250 stepeni. Sniziti temperaturu na 200 stepeni pa peći jos 15 minuta, povremeno prelivajući sokom od pečenja. Služiti sa kriškama limuna.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

ukidaki

Sastojci

    • 1 kg skuše (2 komada)
    • 6 kašika maslinovog ulja
    • 1 glavica crnog luka
    • 200 g pečurki
    • 50 g parmezana
    • so
    • peršun
    • menta (nana)
    • 100 g prezle
    • 1 limun