Toggle Navigation

 

Šnicle u sosu od brokolija

sa konjakom koji mu daje posebnu aromu

Priprema

Brokoli iskidajte na cvetiće pa ga skuvajte u slanoj kipućoj vodi i ocedite. šnicle izlupajte, usolite pa ispržite sa obe strane. Kačkavalj izrendajte. Napravite sos: na ulju od prženja sipajte mleko i kada provri dodajte gustin razmućen u malo vode. Posolite, pobiberite, dodajte kačkavalj i mešajte dok se kačkavalj ne istopi. dodajte i konjak. U vatrostalnu činiju stavite brokoli, preko sipajte polovinu sosa pa poređajte šnicl, zalite ostatkom sosa i pospite ostatkom kačkavalja. Pecite na 200*C oko 20 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

ukidaki

Sastojci

    • 5 kom svinjskih šnicli
    • 350 g brokolija
    • so
    • ulje
    • 400 ml mleka
    • 4 kašike konjaka
    • 2 kašike gustina
    • so
    • biber
    • 200 g kačkavalja
Ključne reči:
brokoli meso kackavalj mleko gustin