Toggle Navigation

 

Ananas torta by Andrijana

Osvezavajuća torta od ananasa

Priprema

Prvo skuvati griz u mleku sa šećerom pa skloniti sa vatre i dodati 4 umućena žumanceta. Vratiti na ringlu da baci ključ. Skloniti i dodati 3 pune kašike Nesquik praha. U hladno umutiti razradjen margarin. Napraviti prvo drugu koru da se iskoriste preostala belanca. Masu izručiti u pleh obložen pek papirom. Peći dok ne dobije finu žutu boju. Koru staviti kao drugu jer je mekša i upiće bolje sok od ananasa. Drugu koru pripremiti tako što ćete umutiti prvo belanca sa šećerom, dodati žumanca i na kraju brašno sa praškom za pecivo. Peći na isti način kao i prethodnu koru. Umutiti šlag krem. Procediti kockice ananasa i sitnije ih iseckati. Sok iskoristiti za prelivanje kora. Odvojiti šlag krema toliko da se poveže ananas sa istim. Ostatak ostaviti za ukrašavanje. Filovati: kora druga prelivena sokom, fil, ananas i šlag krem, prva kora prelivena sokom od ananasa, fil, šlag krem sa ananasom i ukrasiti šlagom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 1 l mleka
    • 14 kašika šećera
    • 10 kašika griza
    • 4 žumanca
    • 3 pune kašike nesquik praha
    • margarin
    • 3 jaja
    • 4 belanca
    • 5 kašika šećera
    • 5 kašika brašna
    • 3 jaja
    • 3 kašike šećera
    • 3 kašike brašna
    • 580 ml konzerva kockica ananasa
    • 250 g šlag krema