Toggle Navigation

 

Poslastica u tri boje

Maline, sveže ili duboko zamrznute, zbog svoje izuzetno osvežavajajuće aromatičnosti predstavljaju izvrstan dodatak kremovima, musevima od bele ili crne čokolade, panna cotti i drugim poslasticama. Maline su bogate pektinom, pa su idealne za pripremu džemova, želea i marmelada.

Priprema

U dublji pleh staviti keks. U šerpu sipati vodu, dodati šećer i kada prokuva sipati griz. Uz stalno mešanje skuvati griz, a zatim dodati maline, promešati i sipati vruće preko keksa. Mleko zagrejati, dodati razmućen puding i šećer i skuvati puding. Vreo puding sipati preko voćnog fila i dobro ohladiti kolač. Pre služenja umutiti šlag i premazati kolač. Iseći na kocke i poslužiti.

recept by Dijana

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 200 g

Energetska vrednost porcije - 250 kcal

Natrijum - 263 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 13 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 3 mg

Belančevine - 6 g

Belančevine (%) - 9 %

Ugljeni hidrati - 51 g

Ugljeni hidrati (%) - 78 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 125 kcal

Natrijum - 131.5 mg

Masti - 2 g

Masti (%) - 6.5 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 1.5 mg

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 4.5 %

Ugljeni hidrati - 25.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 39 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 700 ml vode
    • 17 kašika šećera
    • 12 kašika griza
    • 500 g malina
    • 1 l mleka
    • 2 pudinga od vanile
    • 5 kašika šećera
    • 200 g keksa (petit beurre)