Toggle Navigation

 

Bela lešnik torta

Divna, kremasta torta sa lešnicima...

Plativoo
Priprema

Za jednu koru dobro izmutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera, dodati 2 kašike brašna i 2 kašike griza, pa sjediniti smesu. Izliti u pleh (33x23) i peći koru na 180*C, 15 min. Na isti način napraviti još dve kore. Staviti mleko sa šećerom da se ugreje, pa ovim preliti ispečene kore.

Za prvi fil izmutiti žumanca i puding sa 2 dl mleka, a ostatak mleka staviti da provri. U kipućem mleku skuvati izmućena žumanca. Kad se fil ohladi, sjediniti ga sa umućenim margarinom sa šećerom u prahu.

Za drugi fil umutiti šlag sa mlekom i šećerom u prahu, pa dodati lešnik i promešati.

Za treći fil umutiti slatku pavlaku. Sa ostatkom drugog fila premazati celu tortu, a sa ostatkom slatke pavlake dekorisati tortu po želji.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

PCELICA

Sastojci

    • 12 belanaca
    • 12 kašika šećera
    • 6 kašika brašna
    • 6 kašika griza
    • 3 dl mleka
    • 2 vanil-šecera
    • 12 žumanaca
    • 7dl mleka
    • 2 pudinga od vanile
    • 200 g šećera u prahu
    • 100 g šlaga
    • 2 dl mleka
    • 100 g šećera u prahu
    • 150 g krupno mlevenog pecenog lešnika.
    • 500 m slatke pavlake.
Ključne reči:
jaja šecer griz lešnici puding