Toggle Navigation

 

Biljanina baklava

Ovo je recept za jako lepu baklavu, ali nemojte da odustanete kada ga pročitate . Nije komplikovano kako izgleda.

Priprema

Umesiti testo od jajeta, putera, vode i brašna i podeliti ga na tri dela. Svaki deo podeliti na 10 kuglica koje se uvaljaju u gustin i razvuku do veličine veće tacne. Redja se po 10 korica, jedna na drugu. Razvući svaku koricu do veličine tepsije, pa u podmazanu tepsiju staviti prvu, preko nje staviti orahe, zatim drugu koru, orahe, pa treću koru. Iseći, nije obavezno baš kao na slici, preliti sa 125 ml hladnog zejtina.  Staviti u hladnu rernu, uključiti je na 200 stepeni i peći 30 minuta, dok ne porumeni. Kada se prohladi, preliti sirupom od 700 g šećera ukuvanog sa litrom vode...(može se dodati i jedan limun isečen na kolutove ili malo limuntusa)

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

gurmanluk

Sastojci

    • jedno jaje
    • pola putera
    • 125 ml mlake vode
    • 400 g brašna
    • 1 šaka gustina
    • 200 do oraha
    • 125 ml zejtina
    • 700 g šećera
Ključne reči:
jaja puter gustin orasi šecer limun