Toggle Navigation

 

Čupava pita sa višnjama

Veoma ukusan kolač...

Priprema

Umutiti margarin sa šećerom pa dodati jedno po jedno jaje. Posebno izmešati brašno, kakao, kapućino i prašak za pecivo, sipati lagano u umućenu smesu. Umesiti testo i podeliti ga na dva dela (dve loptice). Testo staviti u najlon kesu pa u zamrzivač na 2 h.  Fil:  Margarin umutiti sa šećerom, dodavati jedno po jedno jaje i mutiti. Na kraju sipati sir i vanilin šećer,  izmešati kašikom. U pleh staviti papir za pečenje, izrendati jednu lopticu i ravnomerno rasporediti testo po plehu. Preko rendane kore sipati fil, rasporediti višnje preko fila pa izrendati drugu polovinu testa. Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

dacamaki

Sastojci

    • 180 g margarina
    • 120 g šećera
    • 2 jajeta
    • 1 kesica kapućina u prahu sa ukusom čokolade
    • 3 kašike kakao praha
    • 375 g brašna
    • 1 prašak prašak za pecivo
    • 750 g švapskog sira
    • 200 g šećera
    • 4 jajeta
    • 180 g margarina
    • 1 kesica vanil-šecera
    • 300 g višanja (očišćenih)
Ključne reči:
margarin šecer jaja višnje