Toggle Navigation

 

Dijanine knedle sa šljivama

Prave domaće knedle sa šljivama

Priprema

1. Propržiti prezle u suvom tiganju ili u rerni na 200*C oko 15 minuta

2. Krompir oprati, očistiti i skuvati. Ocediti, prohladiti i izmikstai dok se ne dobije pire.

3. U kropmir dodati rastopljen puter i jaje, dobro umutiti smesu i postepeno dodavati prvo meko a zatim i oštro brašno. Smesu dobro sjediniti da bude kompaktna.

4. Očistiti šljive od koštica, u svaku staviti po malo šećera. Testo kidati rukama, rastanjiti na dlanu, staviti šljivu i napraviti knedle.

5. Knedle stavljati u vrelu kipuću vodu i kuvati dok ne isplivaju na površinu (knedle su tada gotove)

6. Pripremljenu prezlu pomešati sa šećerom, uvaljati oceđene knedle i staviti na tacnu (knedle možete puniti raznim voćem, pa sam je neke od ovih napunila krupnim bobicama crnog grožđa)

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 200 g prezle
    • 1 kg krompira
    • 70 g putera
    • 1 jaje
    • 200 g mekog brašna
    • 250 g oštrog brašna
    • šećer