Toggle Navigation

 

Margarita pita

Da biste sami napravili prezle, koristite stari hleb (bez semenki), isecite ga na kriške pa na kockice i prosušite u rerni na najnižoj temperaturi. Prohlađene suve kockice hleba zatim sameljite u mašini za mlevenje oraha. Tako dobijene prezle čuvajte u dobro zatvorenoj kutiji ili tegli.

Priprema

U činiji umutiti margarin sa šećerom. Dodati prezlu, promešati i rasporediti masu u pripremljen kalup. Staviti koru da se peče u zagrejanu rernu na 200*C, oko 20 minuta. Gustin razmutiti sa malo mleka, Preostalo mleko i sok od limuna zagrejati, dodati gustin i šećer i skuvati krem. Voće preliti votkom i ostaviti par minuta da odstoji. Preliti krem preko ohlađene kore, a preko krema staviti voće. Pitu dobro ohladiti i potom servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 140 g

Energetska vrednost porcije - 335 kcal

Natrijum - 221 mg

Masti - 13 g

Masti (%) - 34 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 1 mg

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 5 %

Ugljeni hidrati - 49 g

Ugljeni hidrati (%) - 61 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 70 g

Energetska vrednost porcije - 167.5 kcal

Natrijum - 110.5 mg

Masti - 6.5 g

Masti (%) - 17 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 0.5 mg

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 2.5 %

Ugljeni hidrati - 24.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 30.5 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

50 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 300 g prezle
    • 180 g margarina
    • 60 g šećera
    • 400 ml obranog mleka
    • 200 g šećera
    • 80 ml soka od limuna
    • 30 g gustina
    • 400 g voćnog miksa iz kompota