Toggle Navigation

 

Francuske rolnice

Slatko...mmmmm!

Priprema

Od navedenih sastojaka (za testo je potrebno 50 g putera, a ostatak će vam trebati za premazivanje), umesiti glatko testo, pokriti i ostaviti 2 sata u frižideru. Razviti testo i po njemu iseckati preostalu količinu putera (200 g), posuti vanil-šećerom, pa testo smotati u pismo i vratiti u frižider na 30 minuta (postupak ponoviti još dva puta). Nakon toga razviti testo, iseći na trake i filovati nadevom po želji (ili čokoladnim kremom, ili pekmezom, ili višnjama). Peći u rerni zagrejanoj na 180*C dok ne porumene. Francuske rolnice posuti šećerom u prahu i poslužiti. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 300 ml mleka
    • 150 ml mineralne vode
    • so
    • 50 g putera
    • 100 g šećera
    • sok od 1 limuna\n
    • 2 jaja
    • 600 g brašna
    • 40 g svežeg kvasca