Toggle Navigation

 

Jednostavna torta

Laka torta sa jagodama.

Priprema

Prvo pravite biskvit. Razdvojite žumanca od belanaca. Belanca ulupajte u čvrst šlag. Uz stalno mešanje dodajte 150 g šećera, 1 vanilin šećer i žumanca. Toj smesi dodajte brašno prosejano sa gustinom i praškom za pecivo. Lagano sve izmešajte. Testo stavite u kalup za torte, dobro podmazan i pobrašnjen. Peći na 180* do 220* C oko 25-30 min. Kada se biskvit ispeče ostaviti ga da se ohladi.

Jagode dobro oprati i naseckati na listiće. Pospite ih vanilin šećerom.

Ohlađen biskvit presecite na pola, pospite mlekom donju polovinu biskvita. Prekrijte ga jagodama. Umutite slatku pavlaku sa 50-100 g šećera. Pola stavite preko jagoda, pa poklopite gornjim delom biskvita. Drugu polovinu šlaga stavite na gornji deo torte, pa ukrasite jagodama.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

anavlada

Sastojci

    • 4 jajeta
    • 250 -300 g šecera
    • 100 g brašna
    • 50 g gustina
    • 500 g jagoda (izdvojite nekoliko lepih za ukrašavanje)
    • 1 mala kašika praška za pecivo
    • 2 vanilin šećera
Ključne reči:
jaja šecer brašno gustin jagode