Toggle Navigation

 

Jelenine knedle sa šljivama

Gomboce, gomboce.

Plativoo
Priprema

Krompir oljuštiti, iseckati na kockice i skuvati. Skuvan krompir procedite i propasirajte kao za pire. Kad se malo prohladi dodati jaja, so, maslac i brašna koliko da se zamesi meko testo. Od testa napravite dve kobasice, isecite na komade, komad razvucite i u njega stavite šljivu pa formirajte okruglu knedlu oko šljive. Sve knedle poredjajte na pobrašnjen podlogu. Stavite vodu u širu šerpu, posolite i stavite nekoliko kapi ulja, pustite da provri i spuštajte knedle. Gotove su kad isplivaju na površinu. Izvadite ih rešetkastom kašikom i spuštajte u tiganj sa kratko proprženim prezlama. Uvaljajte knedle u prezle, složite u tanjir za posluživanje, pospite šećerom, cimetom i vanilom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

90 min.

Sastojci

    • krompira
    • 3 jajeta
    • kašicica maslaca