Toggle Navigation

 

Ježići

Za sve sladokusce.

Plativoo
Priprema

Prvo napraviti agdu-sirup: U šerpu staviti 500 g šećera i 1/2 l vode i to ostaviti da proključa 2-3 min. Skloniti i ostaviti da se ohladi.

Testo:  Sve sastojke pomešati pa podeliti na dva dela. U jedan deo staviti 5 kašika brašna, a u drugi deo 5 kašika kakaa. Od svake polovine praviti kuglice veličine manjeg oraha (izadje od jedne polovine oko 20 kuglica). Potom na rende (strana koja ima bodljice) stavite braon pa preko nje belu kuglicu i polako pritiskati prstima da se razvuče pa ih urolati.Tako ispada da imaju šare. Poređati ih u pleh i peći na 180*C oko 20 minuta (dok beli deo ne porumeni) .Vruće ih preliti ohlađenom agdom-sirupom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

dukijo

Sastojci

    • 500 g brašna
    • 1 kocka kvasca
    • 1 caša od jogurta mleka
    • 1 caša ulja
    • 2 jajeta
    • 5 kašika brašna
    • 5 kašika kakaa
    • 500 g šecera i pola litra vode
Ključne reči:
šecer brašno kakao voda jaja