Toggle Navigation

 

Karamel kolač sa kokosom

Neodoljiva kombinacija karamela i kokosa!

Priprema

KORA: Margarin umutiti sa šećerom, dodati jedno po jedno jaje, mleko i na kraju mešavinu brašna, kakao praha i praška za pecivo. Sipati u podmazan pleh. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.  PRELIV: šećer stavite na ringlu da se karamelizuje, sipajte mleko i kuvajte dok se šećer ne otopi. Vruć preliv sipajte preko ohlađene kore. FIL: Mleko, šećer i margarin staviti da provri pa lagano sipati griz uz neprestano mešanje. Kuvati par minuta dok se ne zgusne. Skinuti sa ringle, sipati kokos i dobro izmešati. Ostaviti da se ohladi. Kada se fil ohladi ravnomerno ga rasporediti po kori. Odozgo staviti glazuru od čokolade. Posuti rendanom čokoladom. GLAZURA: Na laganoj vatri otopiti čokoladu pa dodati ulje.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

dacamaki

Sastojci

    • 3 jajeta
    • 100 g šećera
    • 125 g margarina
    • 3 kašike mleka
    • 3 kašike kakao praha
    • 200 g brašna
    • 1 kesica praška za pecivo
    • 200 ml mleka
    • 5 kašika šećera
    • 450 ml mleka
    • 5 kašika griza
    • 120 g šećera
    • 150 g margarina
    • 150 g kokosa
    • 150 g čokolade
    • 4 kašike ulja
    • 50 g rendane čokolade za dekoraciju
Ključne reči:
margarin šecer jaje kokos mleko