Toggle Navigation

 

Knedle sa šljivama

Ukusne gomboce. Mogu se praviti sa kajsijama, višnjama, čak i sa jače ukuvanim pekmezom.

Priprema

Oguliti krompir i obariti u slanoj vodi. Kada je krompir obaren tj. kada postane mekan, ocediti vodu pa ga dobro izgnječiti. Dok je krompir još topao, dodajti margarin i dobro ga umešajti pa ostaviti da se malo prohladi. Krompir morate da ostavite da se prohladi pre nego što nastavite da se jaja ne bi delimično „ispekla“ na vrelom krompiru. U krompir dodati jaja i dobro izmešati. Postepeno dodavati brašno i mešati (mesiti) dok se testo ne ujednači. Izvaditi košticu iz šljive i na njeno mesto staviti malo šećera pomešanog sa cimetom. Otkidati komadiće testa i uvijati šljive u njih. Ubaciti knedle u ključalu vodu i kuvati ih oko pola sata, odnosno, dok ne isplivaju na površinu. Dobro zagrejati ulje pa dodati prezle i pržiti ih dok malo ne potamne. Dodati šećer i dobro izmešati. Obarene i oceđene knedle uvaljati u prezle sa svih strana, slagati u činiju i posuti preostalim prezlama.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

anavlada

Sastojci

    • 1 kašika margarina
    • 3 jaja
    • 5 kašika ulja
    • 1 kg krompira
    • 200 g prezli
    • 700 g mekog brašna
    • 500 g šljiva
    • so
Ključne reči:
krompir šljive prezla brašno jaja