Toggle Navigation

 

Kolač lambada

Lagani kolač sa mirindom.

Priprema

Postupak za pripremu ovog kolača je sledeći:

Kora: belanaca ulupati u čvrsto šne. U drugoj činiji umutiti žumanaca, šećer, vanil-šećer, ulje, vrelu vodu i malo praška za pecivo. U to dodati brašno, a zatim lagano varjačom dodati šne od belanaca. Peći u rerni na 200*C, 10 minuta.

Narandžasti fil: u 100 ml mirinde umutiti puding od vanile sa šećerom i malo narandžaste boje za kolače. Preostalu mirindu staviti u šerpu, pa u tome skuvati puding. Vreo fil staviti na biskvit, zatim dodati petit keks, oko 150 g, umakati u mleko i slagati na vreo puding.

Beli fil: gustina, šećer umutiti sa 100 ml mleka, a preostalo mleko staviti u šerpu i kad mleko provri skuvati u njemu gustin. U ohladjen gustin dodati penasto umućen margarin pa sve fino umutiti i preliti preko petit keksa.

Zatim čokoladu i margarin lagano istopiti, dodati ulje, prohladiti i preliti preko belog fila. Ukrasiti po želji. Prijatno!

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Sastojci

    • 5 jaja
    • šećer
    • vanil-šecer
    • margarin
    • mleko
    • petiti keks
    • čokolada
    • gustin
    • ulje