Toggle Navigation

 

Kovinski medenjaci

pozdrav iz Kovina

Plativoo
Priprema

Izmeriti med, šećer i vodu na vagi i staviti na vatru da provri. Smesu sipati u jednu trećinu brašna, izmešati, dodati žumanca i cimet. Ostaviti da se ohladi. U hladnu smesu dodati ostale sastojke i umesiti testo. Testo je tvrdo i mora se dobro umesiti da se masa fino sastavi. Praviti kuglice veličine oraha i redjati ih u pleh na rastojanju jedna od druge 5 cm. Malo ih recnuti nožem, da imaju kvadratice odozgo i da bi lepše izgledali. Ispečene medenjake uvaljati u pripremljen šaum, koji se dobro umuti od preostala 2 belanca i 6 kašika šećera.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 200 g meda
    • 140 g šećera
    • 60 g ulja
    • 1 kesica cimeta
    • 100 ml vode
    • 1 kašicica sode bikarbone
    • 2 žumanca
    • 500 g brašna
Ključne reči:
med šecer brašno