Toggle Navigation

 

Pileći paketići

Mladu šargarepu je dovoljno očistiti četkom i odmah je spremiti jer dužim stajanjem na vazduhu gubi puno vitamina. Najbolje je pripremati sa malo ulja jer tek uz malo masnoće beta-karoten iz šargarepe može preći u vitamin A u organizmu.

Plativoo
Priprema

Piletinu izlupati u tanke šnicle. Pršutu sitno iseći, sir narendati, dodati kiselu pavlaku i napraviti fil. Smesom filovati piletinu, oblikovati u paketiće i peći u gril tiganju na zagrejanom ulju. Puter rastopiti, dodati šargarepu isečenu na kolutove, začiniti i kratko prodinstati. Dodati med, mleko i biljnu pavlaku. Gustin pomešati sa malo vode dodati u šargarepu i kuvati dok se varivo ne zgusne. Paketiće servirati uz varivo od šargarepe i poslužiti sa crnim hlebom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 425 g

Energetska vrednost porcije - 535 kcal

Natrijum - 890 mg

Masti - 19 g

Masti (%) - 32 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 100 mg

Belančevine - 45 g

Belančevine (%) - 35 %

Ugljeni hidrati - 44 g

Ugljeni hidrati (%) - 33 %

Vlakna - 6 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 212.5 g

Energetska vrednost porcije - 267.5 kcal

Natrijum - 445 mg

Masti - 9.5 g

Masti (%) - 16 %

Zasićene masti - 3.5 g

Holesterol - 50 mg

Belančevine - 22.5 g

Belančevine (%) - 17.5 %

Ugljeni hidrati - 22 g

Ugljeni hidrati (%) - 16.5 %

Vlakna - 3 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 500 g pilećeg belog mesa
    • 50 g pršute
    • 80 g sira trapista
    • 80 ml kisele pavlake
    • 2 kašike ulja
    • biber
    • so
    • 600 g šargarepe
    • 200 ml obranog mleka
    • 20 g putera
    • 100 ml biljne pavlake
    • 15 g meda
    • 1 kašika gustina
    • 200 g crnog hleba