Toggle Navigation

 

Čoko krispi

Bela čokolada je proizvod koji se pravi od kakao putera, šećera i mleka, bez kakao mase i po ukusu veoma malo podseća na tamnu čokoladu. Kakao puter je u svežem stanju žućkasto-bela masa, koja pri dužem stajanju pobeli, ugodnog je mirisa i ima aromu kakaa.

Priprema

Umutiti penasto margarin sa smeđim šećerom. Uz stalno mešanje, dodati jedno po jedno jaje, vanil-šećer, prašak za pecivo, brašno, rendanu belu čokoladu i kornfleks. Kašičicom vaditi po malo smese u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 20 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 215 kcal

Natrijum - 210 mg

Masti - 9 g

Masti (%) - 39 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 21 mg

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 6 %

Ugljeni hidrati - 30 g

Ugljeni hidrati (%) - 56 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 25 g

Energetska vrednost porcije - 107.5 kcal

Natrijum - 105 mg

Masti - 4.5 g

Masti (%) - 19.5 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 10.5 mg

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 3 %

Ugljeni hidrati - 15 g

Ugljeni hidrati (%) - 28 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 270 g brašna
    • 1 kesica praška za pecivo
    • 100 g smedeg šecera
    • 180 g margarina
    • 2 jaja
    • 2 vanil-šecera
    • 250 g kornfleksa
    • 100 g bele čokolade