Toggle Navigation

 

"MARS" torta

Sa "Mars" čokoladicama...

Priprema

Za jednu koru dobro umutiti 6 belanaca sa 150 g šećera. Zatim dodati 100 g krupnije mlevenih lešnika, 2 kašike brašna, 1/3 praška za pecivo, pa sjediniti polako mešajući kašikom. Smesu izliti u pleh (35x25) obložen papirom i peći koru u zagrejanoj rerni na 180*C oko 25 min. Na isti način napraviiti još 2 kore. Za fil 1: staviti samo šećer u šerpu na blagoj temperaturi da se karamelizuje. Tada dodati 4 dl mleka i ostaviti da se šećer otopi i mleko krene da vri. Posebno izmutiti 18 žumanaca i 2 pudinga sa 1dl mleka, pa ovu smesu skuvati u vrelom mleku. Ostaviti da se fil ohladi, pa ga sjediniti sa umućenim margarinom i šećerom u prahu. Na kraju umutiti i 2 dl slatke pavlake, pa je dodati u fil. Za fil 2: umutiti 3 dl slatke pavlake, pa u nju dodati sitno iseckane MARS čokoladice. Filovati: kora, fil 1, fil 2, kora...Ukrasiti tortu po želji.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

PCELICA

Sastojci

    • 18 belanaca
    • 450 g šećera
    • 300 g krupnije mlevenih lešnika
    • 6 kašika brašna
    • 1 prašak prašak za pecivo
    • 200 g šećera
    • 500 ml mleka
    • 18 žumanaca
    • 2 pudinga od karamele
    • 250 g margarina
    • 200 g šećera u prahu
    • 200 ml slatke pavlake
    • 300 ml slatke pavlake
    • 5 MARS čokoladica