Toggle Navigation

 

Mirisna štrudla

Uživati u njoj uz blago piće kao što je kisela voda ili čaša mleka.

Plativoo
Priprema

Umesiti testo od potrebnih sastojaka i ostaviti sat vremena da se udvostruči. U medjuvremenu spremiti fil. Oljuštiti kruške i šljive i iseći na komade. Staviti u šerpu zajedno sa sokom od limuna i narandže, dodati vanilin i kristal šećer. Kuvati na tihoj vatri oko 10 minuta. Testo premesiti i podeliti na tri jufke. Svaku razvući i staviti po par kašika kuvanog voća, ali zahvatati kašikom sa što manje tečnosti iz šerpe, (tečnost će nam trebati kasnije). Tako uviti štrudle i redjati u pleh. Ostaviti na toplom još pola sata. Peći na 190 stepeni oko pola sata. Izvaditi iz rerne, preliti sokom (iz šerpe) u kojem se kuvalo voće i vratiti u toplu i isključenu rernu. Posle sat vrema izvaditi kolač, iseći, obilno posuti šećerom u prahu i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba - 0

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba - 0

Broj osoba

0

Autor:

Snezana P

Sastojci

    • 1 caša mleka
    • 1 caša ulja
    • 1 caša vode
    • 1 kvasac
    • 1 caša šećera
    • rendana kora limuna
    • rendana kora narandže\n\n\n
    • 3 kruške
    • 5 šljiva
    • 2 vanil šećera
    • 3 kašike šećera
    • sok od 1 limuna\n
    • sok od 1 narandže