Toggle Navigation

 

Mramorni kuglof sa jagodama

Lagani kolač koji je lako pravi, a još lakše pojede. :)

Plativoo
Priprema

Izmiksati jaja sa šećerom, pa dodati ulje, kiselu pavlaku, jogurt, mleko, vanilin šećer i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Odvojiti polovinu mase i dodati u nju čokoladu u prahu. Promešati da se masa ujednači. Kalup za kuglof premazati margarinom, pa na dno prvo sipati braon masu. Jagode sitno iseckati i posuti po braon masi. Zatim preko svega sipati belu masu. Staviti u prethodno zagrejanu rernu na 200*C i peći oko 35-40 minuta. Da li je kuglof pečen možete proveriti tako što bocnete testo čačkalicom i ako je izvučete čistu, kuglof je gotov.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

14

Autor:

madame_polic

Sastojci

    • 4 jaja
    • 1 caša kisele pavlake
    • 1 caša ulja
    • 3 caše brašna
    • 2 kesice vanilin šećera
    • 1 kesica praška za pecivo
    • 2 kašike čokolade u prahu
    • 200 g svežih jagoda
    • 20 g margarina
    • mleka
    • jogurta
    • šećera