Toggle Navigation

 

Rolovana baklava

Sočno, slatko i puno oraha!

Priprema

Orahe i šećer pomešati. Puter otopiti na laganoj vatri, pa u to dodati ulje. Za rolanje jedne rolnice baklave treba 5 kora. Prvu i drugu koru premazati puterom pa preko staviti treću koru, posuti orasima i tako uraditi i sa preostale dve kore. Uviti čvrsto u rolat  i tako raditi dok ima kora i oraha. Napravljene rolnice stavljati u tepsiju koju smo pomastili puterom. Pa svaku rolnicu namazati puterom. Nepečene rolnice iseći i staviti da se peče na 180*C, oko 50 minuta.

Za preliv- šerbe: šećer, vodu i vanil-šećer staviti u šerpu i zagrejati da prokuva. Kad provri sniziti temperaturu i pustiti da vri 15 minuta. Prohladjene rolnice preliti hladnim šerbetom. Prijatno!

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • mleveni orasi
    • šećer
    • puter