Šampinjonima odovojiti nogice od klobuka i sitno iseckati. Bukovače takođe sitno iseći.
Zagrejati ulje u tiganju i propržiti gljive.
Pomešati sitan sir, jaje i origano. Dodati izdinstane gljive i promešati.
U činijici pripremiti preliv za kore, tako što se pomešaju svi sastojci.
Tepsiju premazati uljem, staviti jednu koru, preliti sa prelivom, staviti drugu koru i tako četiri puta.
Zatim staviti deo smese od gljiva, koru, preliv i tako redom dok se sve ne utroši.
Pitu ispeći u zagrejanoj rerni na 220*C, oko 30 minuta.
Iseći i servirati toplu pitu.
Porcija za odraslu osobu - 140 g
Energetska vrednost porcije - 290 kcal
Natrijum - 497 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 44 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 37 mg
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 29 g
Ugljeni hidrati (%) - 40 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 70 g
Energetska vrednost porcije - 145 kcal
Natrijum - 248.5 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 18.5 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 14.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 1 g