Toggle Navigation

 

Ruske kape by Maja

Odlični kolačići sa kokosom....

Plativoo
Priprema

Umutiti penasto jaja, dodati šećer i dobro izmiksati, a zatim dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, ulje i na kraju kakao. Ispeći koru i ostaviti da se ohladi. Od litre mleka odvojiti 2 dl i u njemu razmutiti brašno. U preostalo mleko dodati šećer i staviti na šporet da provri. Kada mleko provri dodati razmućeno brašno i kuvati fil dok se ne zgusne. Ostaviti fil da se dobro ohladi i u hladan dodati izmiksan margarin. Iz kore vaditi kružiće veličine po želji i raseći ih. Filom spajati delove i premazati ih okolo, zatim uvaljati u kokos. Rastopiti čokoladu sa uljem i kašičicom staviti na svaku kapu glazuru.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

Maja31

Sastojci

    • 5 jaja
    • 14 kašika šećera
    • 25 kašika brašna
    • 3 male šoljice za kafu ulja
    • 3 kašike kakaa
    • 1 prašak prašak za pecivo
    • 1 l mleka
    • 20 kašika šećera
    • 10 kašika brašna
    • 250 g margarina
    • 100 g kokosa
    • 100 g čokolade
    • 3 kašike ulja
Ključne reči:
jaja brašno kakao kokos mleko cokolada