Toggle Navigation

 

Šeherezada torta by slatka

Torta fantastičnog ukusa.

Plativoo
Priprema

Skuvati puding u mleku sa 9 kašika šećera. Ostaviti da se ohladi, povremeno mešajući da se ne bi stvorila korica. Umutiti margarin sa prah šećerom i sjediniti sa hladnim pudingom. Dobro umutiti mikserom. šlag umutiti sa mineralnom vodom. Redjati red keksa, premazi filom od pudinga, preko toga premazati sloj šlaga, opet keks i tako redom 6 puta. Završiti šlagom i ukrasiti po želji. Keks se ne kvasi! Tortu napraviti dan ranije, sutradan je keks već fino omekšao od fila.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

slatkasam

Sastojci

    • 600 g turskog keksa
    • 400 g šlag krema sa ukusom slatke pavlake
    • 400 ml mineralne vode
    • 200 g prah šećera
    • 250 g margarina
    • 1l mleka
    • 3 kesice pudinga od karamele
    • 9 kašika šećera
Ključne reči:
puding mleko šecer margarin keks šlag