Toggle Navigation

 

Crna čokolada u piti

Veoma je važan način čuvanja meda. Sačuvan u dobro zatvorenim posudama, na hladnom i suvom mestu, može održati kvalitet praktično neograničeno dugo. Visoka koncentracija šećera i kiseo pH onemogućavaju rast mikroorganizama.

Priprema

Umutiti u činiji margarin, med i vanil-šećer. Dodati kornfleks, promešati i rasporediti masu u pripremljen kalup. Ispeći koru u zagrejanoj rerni na 220*C, 15 minuta i ostaviti da se prohladi. Skuvati u mleku razmućen puding zajedno sa šećerom. Dodati 150 g crne čokolade i kuvati dok se čokolada ne rastopi. Puding ohladiti i preliti preko kore. Umutiti pavlaku u čvrst šlag, ukrasiti pitu i narendati preostalu čokoladu. Pitu dobro ohladiti i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 150 g

Energetska vrednost porcije - 440 kcal

Natrijum - 397 mg

Masti - 19 g

Masti (%) - 37 %

Zasićene masti - 9 g

Holesterol - 5 mg

Belančevine - 5 g

Belančevine (%) - 4 %

Ugljeni hidrati - 67 g

Ugljeni hidrati (%) - 59 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 75 g

Energetska vrednost porcije - 220 kcal

Natrijum - 198.5 mg

Masti - 9.5 g

Masti (%) - 18.5 %

Zasićene masti - 4.5 g

Holesterol - 2.5 mg

Belančevine - 2.5 g

Belančevine (%) - 2 %

Ugljeni hidrati - 33.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 29.5 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 250 g kornfleksa
    • 125 g margarina
    • 40 g meda
    • vanil šećer
    • 560 ml obranog mleka
    • 2 pudinga od cokolade
    • 150 g šećera
    • 200 g crne čokolade
    • 125 ml slatke pavlake