Toggle Navigation

 

Čispi

Kapućino je napitak na bazi kafe koji se priprema sa espresso kafom, vrućim mlekom i mlečnom penom. Za poslastice se koristi instant prah koji se razmuti u vreloj vodi ili se prah direktno sipa u neki drugi topli krem.

Priprema

Kapućino razmutiti sa malo vode. U posudi umutiti margarin sa šećerom u prahu, dodati ekstrakt i razmućen kapućino. Uz stalno mešanje postepeno dodavati brašno i na kraju varjačom lagano umešati čokoladni kornfleks. Gotovu smesu oblikovati u obliku valjka i iseći na manje komade. Poređati ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje i staviti da se peče u zagrejanu rernu na 180 *C, 25-30 minuta. Pečene kolačiće servirati na tanjir.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 35 g

Energetska vrednost porcije - 160 kcal

Natrijum - 100 mg

Masti - 8 g

Masti (%) - 47 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 4 %

Ugljeni hidrati - 19 g

Ugljeni hidrati (%) - 49 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 17.5 g

Energetska vrednost porcije - 80 kcal

Natrijum - 50 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 23.5 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 2 %

Ugljeni hidrati - 9.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 24.5 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 1 kašika kapućina od čokolade
    • 1 kašika vode
    • 200 g margarina
    • 70 g šećera u prahu
    • 1 kašicica ekstrakta vanile
    • 240 g brašna
    • 120 g čokoladnog kornfleksa