Toggle Navigation

 

Srbijanski kolač

idealna kombinacija

Priprema

Za koru je potrebno penasto umutiti 2 žumanca sa 70 g kristal šećera, pa dodati 70 g brašna, 150 g mlevenih oraha i 150 g margarina. Sve zamesiti da se sastojci sjedine i razviti u pouljen i brašnom posut pleh veličine max 40x25. Koru peći 10 minuta u rerni zagrejanoj na 150*C.

U medjuvremenu napraviti tri fila.

Fil 1:1 kg kiselih jabuka oljuštiti, izrendati i dinstati sa 50 g šećera dok sva voda ne ispari.

Fil 2: Staviti 300 ml mleka i 2 kašike šećera da vri, pa u to ukuvati penasto umućena 3 žumanaca sa 1 pudingom od vanile.  Dok je još vruće dodati 100 g margarina.

Fil 3: Umutiti črvst šam od 5 belanca i 200 g šećera u prahu.

Preko polupečene kore poređati prvi fil, zatim drugi fil, i na kraju treći fil. Kolač vratiti u rernu i peći na 150*C još 20-ak minuta, dok balanca ne počnu da dobija zlatno žutu boju. Pečen kolač ohladiti i iseći.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

milica rakic

Sastojci

    • 5 jaja
    • 140 g kristal šećera
    • 70 g brašna
    • 150 g mlevenih oraha
    • 250 g margarina
    • 1 kg jabuka
    • 300 ml mleka
    • 1 puding od vanile
    • 200 g šećera u prahu