Toggle Navigation

 

Tirolska štrudla

Čarobna štrudla sa makom...

Priprema

Margarin dobro umutiti, dodati šećer, jaja, so, malo rendane limunove kore i kvasac prethodno razmućen u toplo mleko. Postepeno dodavati brašno i umesiti testo. Testo umesiti uveče, pokriti krpom i ostaviti ga preko noći na hladnom mestu. Ujutru testo podeliti na sedam loptica. Lopticu razviti na veličinu pleha u kome će se peći, staviti u pleh i premazati filom. Ponavljati postupak dok se ne utroše sve kore. Poslednju koru premazati žumancetom i viljuškom štrudlu izbušiti na više mesta. Fil: U šerpicu staviti mak i šećer, preliti vrelim mlekom i mešati par minuta na ringli. Sipati vanil-šećer i ostaviti da se ohladi. Peći odmah na temperaturi od 200 stepeni.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

dacamaki

Sastojci

    • 700 g brašna
    • 1 kvasac
    • 200 ml toplog mleka
    • 2 jajeta
    • 200 g margarina
    • 4 kašike šećera
    • malo soli
    • 300 g mlevenog maka
    • 250 g šećera
    • 150 ml mleka
    • 2 kesice vanil-šecera
Ključne reči:
margarin brašno jaja limun mak