Toggle Navigation

 

Tunel rolat

Uvek krenem za napravim neku brzu poslasticu onda mogla bi da dodam i ovo i ovo,tako je ispao ovaj veoma ukusan rolat,koji me podseća na sladoled.

Priprema

Umutiti žumance sa šećerom, dodati vodu i rendanu čokoladu, prosejano brašno i prašak za pecivo, a zatim sjediniti. Posebno umutiti belance pa dodati smesi lagano mešajući. Pleh veličine 25x30 obložiti papirom za pečenje, sipati smesu i peći u rerni zagrejanoj na 175*C do 15min.  Koru prevrnuti na mokru krpu, skloniti papir i uviti u rolat. Od mleka odvojiti 100 ml rastvoriti gustin, a ostatak staviti sa šećerom i vanilicom da provri. Skuvati kašicu i ohladiti. Margarin umutiti sa šećerom u prahu, dodati ohlađenu kašicu i sjediniti. Umutiti ohlađenu slatku pavlaku. Mikser uključiti na 1 i po kašiku pavlake stavljati u fil. Od fila ostaviti par kašika da se premaže rolat, a ostatak staviti na sredinu kore i spojiti strane. Premazati rolat, posuti kokosom i ukrasiti otopljenom čokoladom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

aleksa

Sastojci

    • 4 jaja
    • 6 kašika šećera
    • 6 kašika brašna
    • 1 kašicica praška za pecivo
    • 2 kašike vrele vode
    • 60 g čokolade za kuvanje
    • 5 kašika šećera
    • 4 kašike gustina
    • 200 ml slatke pavlake
    • 100 g margarina
    • 1 vanil-šecer
    • 2 kašike šećera u prahu