Toggle Navigation

 

Kongo minjoni

Čokolada je poslastica kojoj niko ne može odoleti. A kolačići kao što su minjoni moraju biti još i preliveni tim malim crnim zadovoljstvom. Treba li Vam još nešto za malo sreće?

Priprema

Razdvojiti belance od žumanceta.

Umutiti u čvrst sneg belanca, dodati žumanca, polovinu šećera, orahe, brašno i prašak za pecivo.

Razliti masu u pripremljenu tepsiju i ispeći koru u zagrejanoj rerni na 220*C, oko 20 minuta.

Ispečenu koru ohladiti i preseći na dve polovine.

Umutiti margarin sa šećerom, dodati rum i umućenu pavlaku.

Penasto umutiti fil i premazati jednu koru.

Preklopiti sa drugom korom i ostaviti da se stegne kolač.

Iseći na manje kocke, odnosno minjone i preliti čokoladom rastopljenom sa malo ulja.

Na svaki minjon staviti polutku oraha i ostaviti da se stegne.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 60 g

Energetska vrednost porcije - 270 kcal

Natrijum - 106 mg

Masti - 21 g

Masti (%) - 68 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 65 mg

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 6 %

Ugljeni hidrati - 18 g

Ugljeni hidrati (%) - 26 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 30 g

Energetska vrednost porcije - 135 kcal

Natrijum - 53 mg

Masti - 10.5 g

Masti (%) - 34 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 32.5 mg

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 3 %

Ugljeni hidrati - 9 g

Ugljeni hidrati (%) - 13 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

20

Vreme pripreme

45 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 6 jaja
    • 6 kašika šećera
    • 200 g oraha
    • 20 g brašna
    • 200 g margarina
    • 100 ml slatke pavlake
    • 60 g šećera u prahu
    • 15 ml ruma
    • 1 kašika ulja
    • 200 g čokolade