Toggle Navigation

 

Čorba od graška

Unošenje slane tečnosti je veoma važno na visokim temperaturama.

Priprema

Ispržiti sitno iseckan crni luk na ulju dok ne požuti, dodati iseckani beli luk, propržiti dok i on ne požuti, dodati iseckanu šargarepu i grašak i pržiti stalno mešajući. Posuti kašičicom brašna, zapržiti, dodati vodu, so, biber i peršunov list. Kada se povrće skuvalo odnosno kad omekša, dodati rezance i čorbu kuvati još par minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

ivankaci

Sastojci

    • 1 glavica crnog luka
    • 3 cena belog luka
    • 5 srednjih šargarepa
    • 200 g graška
    • 1 kašika maslinovog ulja
    • so
    • biber
    • rezanci