Toggle Navigation

 

Domaći majonez

Domaći majonez je i zdraviji i ima manje kalorija. Majonez obavezno držati u frižideru do upotrebe, jer će se u protivnom pokvariti. Iskoristiti ga u narednih 5 dana. Od ovih sastojaka dobija se oko 2 dl gotovog majoneza.

Priprema

U posudu stavite žumanca, limunov sok i senf i snažno umutite mutilicom ili mikserom. Umutiti dobro dok se sve ne sjedini u kompaktnu masu. Postepeno dolivajte ulje i dobro mutite, bez prestanka. Kada je masa glatka i kremasta, majonez je gotov. Dodajte so i biber. Stavite ga u teglicu i ostavite u frižider da se ohladi. Ako želite da obogatite ukus majoneza možete dodati ispasiran beli luk, mirođiju, bosiljak.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

anavlada

Sastojci

    • 2 žumanca
    • so
    • biber
Ključne reči:
žumanca sok od limuna senf ulje