Toggle Navigation

 

Rustični kroasani

Umesto margarina stavlja se mast...

Priprema

U mlako mleko sa šećerom razmutite kvasac. Ostale sastojke stavite u jedan sud, sem mleka. Kada kvasac zapeni dodajte ga brašnu, prelijte i mlekom i zamesite meko testo. Ostavite ga 1h da se udvostruči. Potom testo podelite na četiri dela. Svaki deo premesite i oblikujte loptu. Potom svaku loptu malo oklagijom razvijte i premažite kašikom masti. Tako ponovite četiri puta, s tim što zadnju koru ne mažete jer nećete moći da oklagijate. Zatim rastanjite kore u krug. Debljine, ne deblje, od 1cm. Raseći na trouglove. Uvijte. Redjajte u pleh, premažite jajetom. Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Sastojci

    • 1 kg brašna
    • 2 kašicice soli
    • 1 minjon kvasca
    • 3 jaja
    • 1 dl mlake vode
    • 6 dl mleka
    • 4 kašike masti
    • 1 jaje
Ključne reči:
mleko mast brašno kvasac jaja