Toggle Navigation

 

Lazanje

Neodoljive i jedinstvene lazanje.

Priprema

U šerpicu sipajte ulje i ostavite da se dobro ugreje. U zagrejano ulje dodajte brašno, i neprestano mešajte 2-3 minuta, a zatim postepeno dodajite mleko uz stalno mešanje. Posolite po ukusu, po želji možete dodati rendan kačkavalj. šampinjone operite i isecite na tanke listove. U odgovarajući manji pleh sipajte malo ulja. Stavite koru za lazanje, premažite bešamel sosom, stavite listove šunke, iseckane šampinjone, kečap i pospite origanom. Tako nastavite redom, dok ne utrošite sve kore. Na zadnju koru stavite bešamel sos, šampinjone i kečap. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

Maja31

Sastojci

    • 500 g kora za lazanje
    • 400 g šunke
    • 400 g šampinjona
    • origano
    • kečap
    • 100 g brašna
    • so