Toggle Navigation

 

Light pita

Malo laganija varijanta pite sa sirom....

Priprema

1. Izmrviti feta sir, dodati Ella sir, so, ulje, prašak za pecivo, jaja i polako dodavati mineralnu vodu da masa bude kao za palačinke. 2. Uzeti odgovarajući pleh podmazan uljem (ja pravim u okruglom plehu srednje velicine) i slagati rolovane kore. 3. Svaku koru premazati filom, saviti u rolnicu i slagati u krug u plehu počevši od sredine gde napravite krug i redjati oko tog kruga sledeće rolnice. 4. Ostaviti malo fila i njime premazati pitu po vrhu. 5. Složiti u zagrejanu rernu na 250 stepeni i tako peći 15 minuta , pa sniziti na 200 stepeni i peći još 15 minuta. 6. Iskljušiti rernu i ostaviti pitu još 5 minuta, a zatim je izvaditi i izrušiti iz pleha. 7. Preseći na 6 delova i služiti

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

jafi

Sastojci

    • 500 g tankih kora
    • 3 jajeta
    • 1 dl ulja
    • 1 prašak prašak za pecivo
    • 300 g light feta sira ili ricote
    • 2 kašike krem sira (ella)
    • 1 kašicica soli
    • 1 dl mineralne vode