Toggle Navigation

 

Prolećna čorbica

Jednostavna, brza, a veoma ukusna čorbica...

Plativoo
Priprema

Praziluk (ili mladi luk) sitno iseckati i staviti da se dinsta sa malo ulja i vode. Kad se udinsta, dodati grašak i krompir, začiniti, naliti sa 2 l vode, dodati lorber (lovor list) i sitno seckanu mirodjiju, poklopiti i ostaviti da se kuva oko 45 minuta. Na ulju sa brašnom i alevom paprikom napraviti crvenu zapršku, pa zapržiti čorbu i kuvati još 5 minuta. Gotovu čorbu zakiseliti po ukusu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

PCELICA

Sastojci

    • 500 g mladog krompira
    • 500 g mladog graška
    • 1 praziluk
    • 1 kašicica soli
    • 1 kašicica suvog zacina
    • 1 kašicica bibera
    • 3 lovorova lista (lorber)
    • 1 veza mirođije
    • 2 kašike brašna
    • 1 kašicica aleve paprike
    • ulje
    • sirće