Toggle Navigation

 

Feta mafini

Ispečene mafine ostavite u kalupu oko pet minuta, a tek potom ih izvadite, servirajte tople i po mogućnosti uz neki voćni napitak.

Priprema

Umutiti u činiji jaje, so i biber. Dodati beli luk u prahu, feta sir, brašno, ulje, mleko, iseckane masline, prašak za pecivo i origano.

Izmešati sve sastojke i razliti smesu u pripremljen kalup za mafine.

Ispeći u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 15 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 140 g

Energetska vrednost porcije - 385 kcal

Natrijum - 929 mg

Masti - 18 g

Masti (%) - 42 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 76 mg

Belančevine - 11 g

Belančevine (%) - 12 %

Ugljeni hidrati - 43 g

Ugljeni hidrati (%) - 46 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 70 g

Energetska vrednost porcije - 192.5 kcal

Natrijum - 464.5 mg

Masti - 9 g

Masti (%) - 21 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 38 mg

Belančevine - 5.5 g

Belančevine (%) - 6 %

Ugljeni hidrati - 21.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 23 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 100 g feta sira
    • 1 jaje
    • 100 ml obranog mleka
    • 50 g maslina
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 200 g brašna
    • so
    • beli biber
    • origano
    • beli luk u prahu
    • 1 prašak za pecivo
Ključne reči:
feta sir masline origano brašno jaja