Toggle Navigation

 

Paprike za salatu

Poslednje paprike - vrške, pred zimu uvek su najsladje, a ovako pripremljene mogu se čuvati sve do nove sezone i duže.

Priprema

Birati vrlo sitne paprike, mada mogu da budu i krupnije, mogu im se izvaditi semenke i drške ali ne moraju, kratko ih propeći na foliji, pa redjati u tegle. U teglu je potrebno prethodno staviti sve sastojke za tečnost, pa redjati paprike sve dok tečnost ne ispliva na površinu. Pritisnuti plastičnim pritiskačem, zatvoriti metalnim poklopcem i ostaviti naopako dok se ohladi, pa odneti u podrum. Možete u teglu dodati i malo rena, peršuna ili celera.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

gurmanluk

Sastojci

    • 1 šoljica zejtina
    • 1 šoljica vinskog sirćeta
    • 1 kašicica soli
    • 1 kašika šećera
    • paprike